AssurMada 2016 Vlissingen – Ramsgate 9 juni t/m 12 juni

De AssurMada 2016 was een groot succes. Acht schepen gingen naar de Michiel de Ruijterhaven in Vlissingen en waren bij de Bridge AssurMada openingsborrel op donderdavond 9 juni aanwezig. Vanaf half acht vrijdagochtend 10 juni was het tij gunstig voor een oversteek naar Ramsgate, alle schepen verlieten deze ochtend de haven, tussen 6:30 u en 10:00 u. Helaas was er weinig wind, wel mooi weer en een rustige zee. Vrijdag einde van de middag en begin van de avond liepen alle schepen de haven van Ramsgate binnen, de laatste was om 23:00 u binnen.

Zaterdagochtend 11 juni om 9:00 u ging het Arntz van Helden Ontbijt in de Royal Temple Yacht Club van start. Daarna ging de bemanning van de Sealord golfen en de rest met bus en trein naar het stadje Canterburry. Om 16:00 u was iedereen weer terug voor de BosBoon Haring Borrel, wederom een groot succes! Om 19:00 u ging het EMN Diner van start. Na afloop waren er festiviteiten ivm Queensday in de RTYC en er kon naar Engeland – Rusland gekeken worden.

In de vroege morgen van zondag 12 juni vertrokken alle schepen, op het schip de Santiago van de organisatie na, die pakten het volgende tij om 17:00 u. Er stond een goede zuidwesten wind, kracht 4 – 5 bft, dus het werd een snellen overtocht. Zondagavond kwamen de eerste schepen in Nederland aan, maandagochtend om 11:00 lag ook de Santiago weer in haar box. De Helena had nog een lange tocht voor de boeg, die kwam op woensdag 15 juni in haar thuishaven Workum aan.

Zie de facebook pagina van de AssurMada voor foto’s en filmpjes:
https://www.facebook.com/assurmada/

Op naar de 20e editie van de AssurMada, de AssurMada 2017 zal als bestemming London zijn, waar we ligplaatsen reserveren midden in The City, St Katherine Dock. De voorbereidingen zijn in volle gang!

Vlissingen_hoofdfoto

Dit jaar heeft de AssurMada een hybride karakter, tocht langs de kust en oversteek naar de UK. Er zijn ligplaatsen gereserveerd in Ramsgate. Ramsgate ligt circa 80 zeemijl van Vlissingen, dit is voor een gemiddeld schip circa 14 uur varen. Afhankelijk van de wind varen de schepen langs de Belgische kust, om vervolgens ter hoogte van Nieuwpoort de shipping-lane over te steken richting de Thames monding, een andere manier is om gelijk de shipping-lane over te steken. Een mooie tocht die bij redelijk weer ook voor minder ervaren schippers goed te doen is.

Vrijdagmorgen 10 juni rond 7:00 u is het tij zodanig dat de overstekers naar Ramsgate zullen vertrekken, deze komen dan in de avond aan in Ramsgate.

Zaterdagavond proberen we een diner bij de Royal Temple Yacht Club te organiseren. Ook wordt er naar mogelijkheden gekeken voor de golf liefhebbers om in de buurt een 9 of 18 holes baan te lopen.

aerial photograph of Kent ©www.webbaviation.co.uk 2009 tel (0044) 0161 439 5197 mobile (0044) 0776 968 8748 sales@webbaviation.co.uk

ramsgate

Mail voor vragen over deze website, sponsormogelijkheden, ideeën contact@assurmada.nl